Fereastra care face ochi frumoși casei tale

 Sfaturi utile

O fereastră bine executată și montată care are în componență profile PVC SALAMANDER, feronerie SIEGENIA și sticla care respectă normele în vigoare trebuie să vă aducă un confort termic deosebit și de asemenea micșorarea semnificativă a poluării de natura sonoră în casa dumneavoastră. Regulile pe care constructorul trebuie să le respecte sunt mereu o garanție de calitate excepțională care e prezentă de la materia prima până la produsul finit și montajul în casă. Procesul tehnologic al fabricării ferestrei cât și montajul acesteia trebuie să se supună unor reguli pentru a evita neplăceri de genul: condens, etanșare proastă, pierdere de căldură mare, instabilitate în timp.

Aerisirea

imagini

Tâmplăria PVC etanșează încăperea mult mai bine decât cea de lemn. Cu toate acestea este necesară prevederea elementelor de tâmplărie cu sisteme de aerisire controlată.
Acesta poate fi făcută cu găuri de aerisire pe cercevea, cu garnituri speciale, mai mici decât garniturile obișnuite, plasate în partea de sus a ferestrei sau cu sisteme speciale de aerisire care pot avea inclusiv filtru de polen. Șlițurile pentru scurgerea apei și găurile de aerisire se pot verifica vizualizând elementele de tâmplărie înainte de montare.

Izolarea cu garnituri

imagini

Elementele de tâmplărie PVC SALAMANDER sunt prevăzute cu garnituri de etanșare pentru izolare termică și fonică. Pentru sistemul Salamander etanșarea se face cu două sau trei garnituri de bătaie între rama și cerceveaua ferestrei plus garnitura de etanșare la exteriorul geamului și cea de pe bagheta la interiorul geamului. Verificați existența garniturilor amintite mai sus precum și dacă acestea sunt lipite la îmbinări, mai puțin garnitura de baghetă care este lipită din extrudarea baghetei.

Montajul ferestrei la beneficiar

imagini

Dimensiunile ferestrelor sau ale ușilor vor fi cu 10-15 mm mai mici decât dimensiunile golului de zidărie pe întreg perimetrul. Spațiul de 10-15 mm dintre conturul tocului ușii sau al ferestrei și golul de zidărie se va etanșa cu spumă poliuretanică. Spuma poliuretanică va asigura și un grad ridicat de protecție termică. Prinderea ramei de zidărie se va face cu ancore de montaj din tablă zincată sau dibluri care vor găuri grosimea tocului, mascându-se apoi cu capacele de plastic. Distanța între prinderi va fi de 700 mm sau maxim 150 mm de la colțul ferestrei.

Armarea

imagini

Pofilele PVC SALAMANDER se armează cu rigidizări de oțel zincat cu grosimi de 1,5 sau 2 mm în funcție de structura profilului și utilitatea sa. Corespondența corectă între tipul de profil și armatura se găsește în cataloagele tehnice pe care le putem pune la dispoziția clienților. Pentru verificarea existenței armăturii la locul montajului cereți celui care montează să scoată unul dintre șuruburile cu care s-a prins oțelul de profil și să se reintroducă șurubul la o distanță de 1,2 cm de locul inițial.
Dacă șurubul intră greu atunci există armatura de oțel. O altă variantă de verificare a existenței armăturii se face prin găurirea tocului sau a cercevelei și astuparea ulterioară a găurii cu un dop de silicon. Prinderea corectă a armăturii se face pe partea tocului care vine în contact cu peretele, cu șuruburi autoforante, la distanță de 250-300 mm și 150 mm față de colțul ramei pentru profile albe, iar pentru profilele maro la distanță de 200-250 mm. Pe cercevea șuruburile care prind armătura se vor afla pe partea de așezare a geamului termopan, distanțele fiind aceleași. Și celelalte profile cum ar fi traversa sau stâlpul care împart fereastra trebuie armate cu otel zincat, cu aceleași prinderi.

Condensul

imagini

Condensul apare în funcție de trei factori: umiditatea interioară, temperatura aerului în interior și temperatura aerului în exterior. O bucătărie unde se gătește intens sau baia fiind încăperi cu o umiditate mai ridicată vor fi mai expuse formării condensului. Temperatura interioară scăzută, profilele sau garniturile folosite cu parametri necorespunzători (nu este cazul la Salamander) sunt de asemenea factori favorizanți.

Evacuarea apei

imagini

Evacuarea apei se face prin șlițuri de minim 5x20 mm executate în interiorul profilului, pe laturile orizontale sus și jos, la 50 mm față de colț și cu o distanță între ele nu mai mare de 1200 mm. Șlițurile exterioare se execută tot la aceeași dimensiune, la 150 mm față de colț, distanta între ele fiind de minim 1200 mm. Acestea vor fi mascate de capace. Pe toc, în locul șlițurilor exterioare se pot executa șlițuri în partea de jos a ramei dacă montajul permite, adică dacă este prevăzut cu un înălțător și rămâne spațiu între profil și pervazul exterior.

Feroneria

imagini

Feroneria este componenta care asigură închiderea și deschiderea perfectă a elementelor de tâmplărie și reprezintă o parte importantă a ferestrelor dumneavoastră. Acesta trebuie să acționeze ușor și fără să agațe și să aibă un punct de închidere la fiecare 800 mm lungime a falțului. Feroneria trebuie să conțină balamalele inferioară și superioară, mâner de acționare și mecanism de acționare cu “bumbi” sau cu “ciuperci” antiefracție pentru închidere. Vă recomandăm că pentru ușile și ferestrele dumneavoastră să aveți în vedere o feronerie germană, de calitate.
Pentru a îmbina calitatea deosebită a profilului SALAMANDER cu o feronerie fiabilă și performantă, noi vă oferim pentru ferestre produse SIEGENIA, una din cele mai renumite mărci germane. Feroneriile ce acționează tâmplăria dumneavoastră pot fi recunoscute după ștanța siglelor SIEGENIA-SI pe elementele de închidere și mascările din plastic.
Pentru uși recomandăm feronerie marca ROTO, o marcă recunoscută de către specialiștii în domeniu ca fiind cea mai bună pentru sistemele de uși.